Saturday, March 24, 2012

UsinBunga Lawak der..

Sekarang ni Cik Myiesha tengok Usin Bunga..huhuhu..tak dapat nak tengok Live Bola..sebabnye remote Tv dah kena tapau..Jadi tengok Usin Bunga r di TV3...mula - mula tengok macam tak best..lama - lama gelak juga tengok Zizan ni..hehehe..Mantop...So uols ni nak share sinopsis cerita UsinBunga..

Drama ini mengisahkan Usin seorang anak yatim tinggal bersama ibu saudaranya. Usin seorang penganggur dan peragut tegar. Pada suatu hari, dia nekad untuk meragut 10 mangsa dengan harapan dapat mengumpul RM1,000 untuk membayar sewa tapak pasar malam. Dia meragut bersama rakannya, Sahak Sekinchan. Mereka berdua berjaya meragut dengan cemerlang 9 mangsa tetapi masih kekurangan RM300.

Usin dan Sahak menuju ke sebuah kilang untuk meragut mangsa terakhir. Mereka berdua ternampak seorang makcik berjalan pulang dan dengan tangkas Usin dan Sahak meragut beg tangan makcik tersebut. Selepas meragut, Usin memeriksa beg makcik itu dan telah jatuh hati terhadap anaknya bernama Ju. Apa yang bakal dilakukan oleh Usin seterusnya?.........(^0^)kredit to Ct N Honey...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua benda dalam Blog ini adalah Hak Milik azdemahwaty.blogspot.com (c)