Sunday, December 15, 2013

Travelog Indonesia : Trip to Bandung : Day 4 ( Part 2 )Mesti nak juga nama ni

Hari ini diteruskan lagi jelajah Bandung..Cuma banyak pasal makanan . Kali ni, Cik Myiesha jalan area dekat - dekat je uols..sebab yang jauh - jauh dah pergi..Kebetulan Pak Yaya ada urusan di Jakarta.. Jadi kami buat aktiviti sendiri.Hmm..dekat je dengan hotel kami , ada Ciwalk Mall..Jalan kaki tak sampai 10 minit dah sampai.. Bole tahan juga besar Mall ni.. Kira kat Malaysia macam Pavillion.. Pusing - pusing macam - macam ada. Paling penting kat sini aku explore kedai kasut...Memang kedai sukan juga aku terjah.. Cuma ada pengalaman menarik kat sini... Kalu kat Malaysia, kita nak beli barang contohnya stokin. Bila kita beli, kita bawa barang tu jumpa sale girls, dia tulis sikit - sikit kat resit. then dia atau kita yang bawa barang tadi ke cashier dan terus buat bayaran di sana kan.. Actually, kat sini lain.. terbalik.. Kita beli barang, tunjuk kat sale girls, sale girls tu bagi kita resit je dan bawa ke cashier, kat cashier nanti kita bayar sahaja, then bawa balik resit tu ke tempat sales girls tadi dan ambil barang kita kat sana..huhuhu..complicated .....janji dapat beli barang..Tips kat sini.. bertanya...<3 Sepanjang jalan ke Ciwalk Mall


Ada Catwoman merayap

Seterusnya, pusing - pusing, jumpa juga kedai Watson kat sini.. hmm. lebih kurang sama kat Malaysia.. Beli r barang - barang sikit then kami makan kat KFC.Kat sini KFC dia lain sikit.. Berbeza dengan Malaysia.. Tapi dari pemerhatian Cik Myiesha, rata - rata restoren makanan segera kat sini menyediakan hidangan yang mesti ada nasi..dan ala - ala Jepang gitew.. guna bento r..but paling manang dia punya air..sedap...berwalna walni..yang penting memang bawah 100 ribu rupiah.. berbaloi..dan murah..

Lagi satu makanan paling comel kat Roppan.. Hehehe.. Tempat kita Big Apple kan.. kat Sini Sandwich yang comel - comel..nak makan pun berfikir lagi sebab dah comel.tapi kalu perut lapar bedal je la..


Kedai wajib...


sempat tengok pertandingan mewarna payungCutekan..
KFC Bento Style.. sedap..

Kat sini malam baru happening, siangnye tak berapa ramai orang, malam baru ramai..cuma tak banyak tempat r diexplore.. area - area ni je..sebab nak prepare pergi Jakarta esok...No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua benda dalam Blog ini adalah Hak Milik azdemahwaty.blogspot.com (c)