Sunday, February 6, 2011

Lima Tanda Lelaki Menyukaimu..Check it Out!

Hmm..lain macam ja ..Entry kali ni lagi best.jadi pakar psikologi r pulak.Bagaimana anda tahu si dia menyukai anda atau tidak. Ehemm..Ni memang biasa kita tengok, bukan setakat tengok mengalami pun ada kan. Geling – geling, tengok – tengok, lumrah bagi lelaki yang ingin mencari pasangan atau berkenan dengan seorang gadis. Mula – mula tu tengok aje, bila mata dah bertemu dalam beberapa second, dan kemudian anda berpaling.Dup- Dup..Hati terdetik “ Mamat ni syok kat aku ker..atau kenapa dia asyik perhati aku dari tadi jer”..dan macam – macam lagi persoalan yang bersarang di fikiran..Wah, dipendekkan cerita, sukar benar kita mengetahui si dia sukakan kita atau tidak kan.Mesti impossible korang tanya soalan ni dengan dia, takut dia kata perasaannya minah ni..hahaha, merah padam muka..(^-^).

Jadi aku bagi korang 5 rahsia ini..kita kongsi sama – sama ya.. supaya korang tak la kabur or ter salah feeling dan dimalukan jika ada lelaki syok banget kat korang dalam diam- diam .Mungkin salah satu rahsia membantu kita mengenalpasti feel dorg kat kita..Mana tau 1 atau 5 tanda- tanda ini pernah atau tanpa korang sedari berlaku..Jom..check..(*-*)..

smile icon.jpg

5 TANDA LELAKI MENYUKAI KAMU

* Dia suka bertanya dengan teman – temannya tentang kamu..Apa kamu suka, dari mana n macam – macam lagi la..kalu tak perasan, lagi dia suka tanya member rapat korang..mana korang perasaan.Kununnye, tindakan dia buat ni hanyalah nak tanya – tanya ja..but dari segi lain dia ambik berat dan mahu mengenali dirimu dengan lebih dekat lagi. Dia harap agar member- member korang tau yang dia tu suka kat u…

* Dia suka tengok anda..Almaklumlah, pungguk rindukan bulan..walaupun korang berada di seberang jalan pun dia boleh perasan k..Anda lalu depan dia pun dia perhati juga.Kalu diamati, pandangan matanya tu tenang,buat macam tak tengok kita but mendalam u all..Dari atas sampai bawah r..kasut yang u all pakai pun dia tau..hahaha..angau dah ni..sumua dia nak perhati..kehkehkeh.

* Perbualan ..Apa kehel dengan conversation..Lelaki ni memang mula – mula malu,but, jika dia berpeluang beramahmesra dengan anda, dia punya respond punyalah bagus..uiks, focus beb..orang lain sekeliling nda perasaan,dan yang paling penting dia akan cuba mendekati anda dan buat anda selasa bersamanya..Paling havoc klu korang pakai cincin depan public.Sah..sah mamat ni terus give up, sebab itu tandanya korang dah berpunya…but sebelum dorg salah angap..GUYS, Tanya dulu ngan gadis idaman tu yer sama ada dah ada boifrend atau tak..Malu Bertanya Sesat Jalan ..or klu minah tu berahsia sangat, sure,..dia ni akan cari informer nak kepastian, bila dah confirm u tak berpunye,, happy sakan dorang n mesti dorang pasang mission nak tackle u..hehehe.

* Jika dia sukakan kamu, dia selalu muncul tanpa diduga.Mana kamu ada disitu dia aDa..Opss, dalam toilet tak lah dorg muncul,..tu kes berat tu klu tempat tu dorg muncul..hahahaha..Dia akan tanya member korang , schedule korang, masa yang ini korang kat mane..So , if c teruna ni korang terperasan selalu muncul tanpa diduga..Ko orang cuba tegur dia..hahaha, sah- sah,muka dorang merah ooi..hehehe..dia akan say “hi” kat anda..hehe, lepas tu pandai – pandai r korang bawa bercerita..sure dia suka..n pada korang yang berani, kata jer kat dorang suka ker kat saye..klu suka jangan la act macam tu, wat biasa,jangan malu – malu..”n step seterus bawa dia makan ker apa..mengeratkan silaturahim, kira sesi suai kenal..

* Lastnye, semua orang menyukai kamu..apa kes, ini lah juga sebab yang dia interested sangat kat korang..mungkin anda dilahirkan sebagai seorang yang boleh menarik perhatian orang lain..ada sebab tu, banyak sebab..Cuma kita ja nda tau yang kita pun ada kelebihan berbanding orang lain..itupun sebab utama dia tertarik dengan kita..So jangan give up girls, kita punya kelebihan tersendiri yang diminati oleh lelaki namun kita tak tau apa, so explore k..macam internet explore..if dah explore, u find u way..girl..Go go..Chayok!!

Inilah 5 tanda dia suka kamu, so diaorang memang ready nak bawa korang kuar..ajak dinner ker, makan – makan n sebagainya..Step seterusnya, bermulalah satu relationship..adios.. if ada penambahan,comment ker,letak aje..feel free to share…(^-^)

6 comments:

inTan buDak nGeGeh said...

u nie sabahan bha kan???? heheehe... i like ur post.... mmg smart... =)

Myiesha said...

yup...tq intan..:)

AngryBird_ShinChan said...

huhu,,,,ley caye ke post nie,,,,
xkan la dye minat saye kot,,,ex-gf dye ag cantek kot~

Myiesha said...

percaya la percaya la...:)

Mizz JusApple said...

1.rase nye klau org yg bru kte knl.. kte ska ngn org tu mcm mne ekk ?
2. klau kta dlu ske sgt main2 jer yg kte ske ngn org tu , then skrg kte pndai ska ngn die plak ?
blh jadi kerr ?

Myiesha said...

hmm mis Jus Apple..1. klu orang yang baru kita kenal , kita suka ngan orang tu ...kita berkawan dulu, suka tak semestinya sayang..kenal hati budi dulu...baru timbul rasa sayang..2. bole jadi jugak...hehehe..:)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua benda dalam Blog ini adalah Hak Milik azdemahwaty.blogspot.com (c)