Friday, March 11, 2011

Tsunami Alert

Peristiwa Tsunami di Jepun baru saja aku tengok ni kat Awani.8.9 skala richter yang melanda pesisir pantai barat Jepun di area Sendai.menginsafi diriku..kali ni aku baru nampak live Tsunami tu camna...hmm.. Jepun....Aku rasa terlalu kerdil berada di hadapanmu..Ya Rabb..Alahai..peristiwa hitam yang melanda Aceh Indonesia masih segar dalam ingatan..jadi yang area Sabah ni dekat persisiran pantai berhati - hati la yer..dah dibagi amaran kat TV and HP korang.Amaran Tsunami di 53 negara...
Sebagai manusia,..beringat- ingatlah kita.termasuk aku, kamu dan semua la...tentang 5 perkara
  • Masa Muda Sebelum Tua
  • Masa sihat Sebelum Sakit
  • Masa Kaya sebelum miskin
  • Masa Lapang sebelum sibuk
  • Masa hidup sebelum mati..

2 comments:

wan_worldofkaspersky said...

memang mengerikan

Myiesha said...

tanda - tanda kekuasaan Allah SWT

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua benda dalam Blog ini adalah Hak Milik azdemahwaty.blogspot.com (c)